Opening van de nieuwe gebouwen in Phnom Srok

Nieuwsbrief: oktober 2017 

We hebben weer heel wat nieuws van ons project Hope for the Children.

Thierry ging in augustus opnieuw naar Cambodja om de stand van zaken in het project te evalueren.

In Rong Vean loopt alles naar wens. Op dit moment is het vakantie, maar de kinderen blijven Engelse lessen volgen die gegeven worden door onze nieuwe leraar Mr Seithoung. We maakten van de gelegenheid gebruik om de gouverneur en Miss Dane, hoofd van onderwijs in Phnom Srok te praten en we konden hen overtuigen van de ontwikkelingskansen die ons project de kinderen van Rong Vean biedt.

Hope For The Children

Mr Seithoug en Thierry

Hope For The Children

Miss Dane in de vergadering

Ons Guesthouse in Rong Vean is een pracht van een ontvangst- en verblijfscentrum, waar bezoekers en vrijwilligers zich zeer goed voelen. Het biedt basiscomfort met een uitgeruste keuken, deftige sanitaire ruimten, mooie slaapkamers met goede matrassen en een unieke open veranda met uitzicht op de prachtige natuur.

Hope For The Children

Ons guesthouse in Rong Vean

Hope For The Children

Zicht van uit ons guesthouse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben nu ook tal van computers en het is de bedoeling deze vanaf volgend schooljaar operationeel te maken in de bibliotheek.

 

Hope For The Children

Met een pc leren werken

Onze studenten doen het goed op school.
Het voorbije schooljaar zaten er zeven studenten in “grade 12”, het laatste middelbaar. Drie van hen slaagden voor het nationaal eindexamen. Dit is een examen dat georganiseerd wordt voor alle laatstejaars uit het hele land. Dit bracht heel wat studeerstress bij onze jongeren teweeg. We kregen ondertussen het goede nieuws dat drie van hen in de eerste zittijd geslaagd zijn en samen met hen zijn we trots op deze resultaten. De anderen krijgen de kans om volgend jaar te herkansen, maar kunnen op dit moment ook een vervolgstudie aanvangen.

Dankzij Hope for the Children studeren nu vijfentwintig kinderen aan de hoge school, vroeger waren er dat maar vier!

Hope For The Children

Engelse les in Phnom Srok

 

In Phnom Srok, hebben we een schoolcenter gebouwd, bestaande uit twee verblijfhuizen en drie klassen om privéonderwijs te geven.

Hope For The Children

Ons nieuw verblijfhuis in Phnom Srok

De realisatie van dit project is betaald dank zij de genereuze (en derde!)   inzamelactie van Miss België 2017.  We hopen ook op sponsoring bij de Provincie West Vlaanderen, om dit verder te financieren.

Het is de bedoeling komend schooljaar te kunnen starten met een dertigtal kinderen die daar zullen verblijven om naar de middelbare school te gaan in Phnom Srok.

Voor de inrichting van de klaslokalen en de verblijfsruimtes zoeken we nog sponsoring.

Hope For The Children

Nieuw verblijfhuis in Phnom Srok.

 

 

 

Deze zomer kwamen de huidige Miss België Romanie Schotte en ook Miss Darline Devos met Guy en Luc op bezoek om het schoolgebouw officieel te openen.

Het werd een mooie openingsceremonie met de aanwezigheid van alle lokale overheden.

Hope For The Children

Dank je wel Miss België !

 

 

 

 

 

 

Hope For The Children

Traditionele dans bij de opening.

 

 

 

Een Cambodjaans dansgezelschap fleurde deze plechtigheid op met een prachtig schouwspel van traditionele dans en toneel.

 

 

 

 

 

We organiseerden daarnaast opnieuw een schoolreis naar Angkor Watt in Siem Reap. Dit voor de kinderen uit het dorp die hier nooit eerder de kans toe kregen.

Hope For The Children

Op schoolreis naar Angkor Wat

Hope For The Children

Lieve Daeleman met de 2 studentes uit Hogent, Justine en Daisy

 

 

In de maand september komt vrijwilligster Lieve Daelman, een Engelse leerkracht, ons project versterken. Zij zal een evaluatie van de Engelse lessen maken en de Engelse leerkrachten bijscholingen geven. Dank u wel hiervoor, Lieve.

We hebben ook dit jaar weer studenten orthopedagogie van Hogeschool Gent op stage voor 3 maanden.

Justine en Daisy, we heten jullie graag welkom en willen jullie alvast bedanken voor jullie inzet.

 

 

Wat staat er nog op de planning het komende jaar?.

We hebben een samenwerking opgestart met het Heilig Hart College van Waregem. Tweeëntwintig leerlingen zullen samen met hun begeleiders ons project in de krokusvakantie komen bezoeken.

De leerlingen uit de Heilige Familie school van Ieper komen terug op bezoek bij ons in de paasvakantie van 2018.

Daarnaast willen we zeker heel groot nieuws met jullie delen: BEZOEK van een delegatie van CAMBODJA. We bekijken de mogelijkheid om een kleine afvaardiging Cambodjanen uit Rong Vean en Phnom Srok op bezoek te laten komen naar Waregem en Ieper. Als hierover meer meer duidelijkheid is, laten we jullie dit zeker weten.

Hier kan je ook enkele impressies lezen en foto’s bekijken van Lieselot Dalewyn. Impressies die ze schreef na een bezoek aan Rong Vean.

Hartelijk dank aan al onze sponsoren, zonder jullie was dit alles niet mogelijk !

Thierry en Katrien

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =