Nieuwsbrief  juni 2016

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja,

Naar aanleiding van een inleefreis van een delegatie leerlingen en leerkrachten uit de Heilige Familieschool te Ieper, sturen we jullie een nieuwsbrief.

Dertien leerlingen en drie leerkrachten vertrokken op 22 maart ( jawel die vreselijke dag ) op inleefreis naar Cambodja. Ze zijn aan een ramp ontsnapt want toen ze op de trein naar Zaventem zaten hoorden ze van de vreselijke aanslagen daar en zijn ze teruggekeerd naar Ieper, om pas 2 dagen later te kunnen vertrekken naar Siem Reap, deze keer via Parijs.

De reis moest wat gereorganiseerd worden, en gelukkig was Sinthay bereid om de hele groep in zijn huis in Phnom Penh op te vangen !

Eerst heeft de groep de middelbare school in Phnom Shrok bezocht, waar onze kinderen hoger middelbaar onderwijs volgen, en daarna zijn ze richting Rong Vean, ons dorp gereden.

Hope for the children

We worden opgewacht in de middelbare school in Phnom Shrok

Eerst nog efkes het huis gaan bekijken dat wij huren voor onze kinderen. Dank zij de steun van de Heilige Familieschool  konden we dit huis inrichten en kochten we matrassen, kussens, lichten, tafeltjes, kastjes…

Hope for the children

Samen op weg naar Rong Vean

Aangekomen in Rong Vean had de groep veel geluk want er ging een trouwfeest door in het dorp, wat steeds een speciale beleving is. Kleine anekdote : Sinthay heeft de plechtigheid met één uur laten uitstellen tot de groep aankwam ! Alle leerlingen werden die avond ondergebracht in een gezin van het dorp, dit moet een heel speciale ervaring geweest zijn voor hen.

Hope for the children

Trouwfeest in het dorp

De volgende dag gingen er drie workshops door, en de kinderen hadden de dag van hun leven : kijk maar naar de foto’s ! (klik op de fotogalerij) De aktiviteiten waren : stoffen poppetjes aankleden, stempels en bedankingskaartjes maken. Na het middagmaal was er een tandenpoetsevenement : ieder kind kreeg een tandenborstel en tandpasta en aan de hand van een liedje leerden ze hoe ze hun tanden moeten poetsen.

Klik hierboven op de foto’s van de 3 workshops en het tandenpoetsen!

Mooi beschreven door één van de begeleidende leerkrachten :

Lachende schuimbekkende gezichtjes met glinsterende oogjes keken ons blij en dankbaar aan. Moeders van het dorp kwamen kijken en aanvaardden met plezier een tandenborstel voor de peuter of baby op hun arm. Dit geeft een onbeschrijfelijk, onvergetelijk gevoel en zo veel voldoening dat je zo een energie boost en bijna vleugels van krijgt.

Wist je dat je met een plastiekbuisje, een sigarettenblaadje en een elastiekje een muziekinstrument kan maken ? De leerlingen van Rong Vean deden het en ze repeteerden voor een heus massaconcert met zangers en figuranten dat later op de avond zou opgevoerd worden.

Hope for the children

Kazooconcert

De zelfgemaakte kazoo’s speelden het deuntje van Old Mac Donald had a farm… de menigte zong na en figuranten met maskers verduidelijkten welke dieren er rondliepen op de boerderij. Hilariteit alom, de dorpsbewoners genoten er van !

Hope for the children

Dieren van Old Mac Donald

Aan alle mooie liedjes komt een eind … en dus ook aan ons bezoek aan het dorp Rong Vean. Het afscheid verliep niet droog, desondanks dat er geen wolkje te bespeuren was. Facebookgegevens en andere sociale media werden uitgewisseld, dikke knuffels gegeven en de “love you’s” en “miss you’s” vlogen in het rond maar konden niet beletten dat we er vandoor moesten. Het was stil in de busjes, heel stil … mooi stil.

Wij willen het hele dorp van harte bedanken voor de mooie ontvangst, het gastvrije verblijf en de onvergetelijke herinneringen en ervaringen … To all the people of Rong Vean, thank you very much!

Maar ook Sinthay mogen we niet vergeten, wat die man voor ons gedaan heeft is ongelofelijk, we zijn hem echt dankbaar … Thank you Sinthay for everything you did, you’re a very kind man!

Het was een uitzonderlijke, mooie, onvergetelijke ervaring, misschien wel de mooiste van ons leven. Hartelijk dank en hopelijk kunnen we nog lang blijven samenwerken.

We zijn blij dat we aan deze reis konden meewerken, het moet een ongelooflijke ervaring geweest zijn voor de leerlingen en hun begeleiders, maar ook voor de kindjes en hun ouders uit het dorp.

Nieuws :

  • Hartelijk dank aan de Volvo garage Waregem Cars en in het bijzonder aan de manager Geert Steen, om tijdens de opening van de nieuwe garage ons project in de kijker te zetten en ons op deze manier ook financieel te steunen. logo-waregem-cars
  • Hope for the childrenOp 14 juni gaat Thierry Dalewyn, samen met de nieuwe Miss België, Lenty Frans op bezoek naar ons project.
    Ook beste dank aan de organisatie Miss België voor het blijvende geloof in ons project en voor de gulle steun. 

Groetjes en bedankt aan alle mensen die ons project steunen,

Thierry en Katrien