De inleefreis van de laatstejaarsstudenten van het College in Waregem liet een diepe indruk na

Ook het H.Hart-College in Waregem stuurde naar jaarlijkse traditie opnieuw een aantal leerlingen op inleefreis naar Rong Vean en Phnom Srok. Zij verbleven van 21 tot 24 februari in het dorp en noemden het ‘een voltreffer’.

In Phnom Srok konden de studenten elkaar meteen leren kennen want met de speeddating en de rondleiding (1 met 1 of 2 met 2) was het ijs onmiddellijk gebroken. En daarna achterop de brommer naar Rong Vean…wat een entree!
Saiyuon wierp zich op als een echte (tour)leader en ook Seithoung was erg betrokken. Hij nam een groepje leerlingen op sleeptouw in het Boeddhistisch tempelcomplex en zij waren lovend over zijn enthousiaste manier van vertellen.
De leerlingen werden helemaal ondergedompeld in het Cambodjaanse leven: ze woonden een trouwfeest bij en sommigen hebben in hun gastgezin zelfs zonder probleem op een rieten matje geslapen. Zij maakten ook kennis met de lokale douches: een pot met water die je uit een bassin schept en daarna over je hoofd giet.

De meesten waren zeer onder de indruk van de positieve attitude en de zelfstandigheid van de middelbare-school-studenten in Phnom Srok, die van de zondagavond tot de zaterdagavond in het Student Centre van Hope for the Children leven en studeren. Het raakte de leerlingen ook dat veel van de ouders van hun nieuwe Cambodjaanse vrienden in Thailand moeten gaan werken en soms maanden weg zijn van thuis.
Gelukkig hebben de College-leerlingen weinig tot geen last ondervonden van het coronavirus. Ze namen zelf de gevraagde extra (hand)hygiënische maatregelen en bij het bezoek aan de textielfabrieken in Phnom Penh en Siem Reap werd hun temperatuur gemeten en werden ze gevraagd om een mondmasker te dragen.