Nieuwsbrief Hope for the Children juli 2023

We zijn tevreden dat we na Covid episode, opnieuw regelmatig Rong Vean en Phnom Srok hebben kunnen bezoeken en jullie wat nieuws kunnen meegeven .

Op de nieuwsbrief van december kan je  een mooie filmimpressie zien van het bezoek van Geert, Carlos en Christine Pauwels.

We zijn fier om jullie de resultaten van het nationaal Grade 12 examen te melden, 11 van de 12 studenten zijn geslaagd, 2 studenten met een B score en 2 studenten met een C score.

Het nationaal examen is over heel het land hetzelfde en geeft een zicht op de sterkte van de scholen en de studenten.

We hebben Rong Vean echt op de kaart gezet in heel het land met deze uitmuntende resultaten, dank zij de begeleiding van onze Cambodjaanse staff en van de Belgische bezoekers.

Wiskunde

Christine Pauwels, leerkracht Wiskunde heeft ter plaatse een analyse gemaakt van de problemen om het vak beter te kunnen begrijpen, want voor de meeste studenten in Phnom Srok is wiskunde een groot probleem.

Haar advies was om in de lagere graad de studenten van grade 7-8 en 9 beter te begeleiden .

We hebben dan ook een nieuwe leraar aangeworven , Mr Mao, die deze kinderen in kleine groepjes dagelijks bijles wiskunde en wetenschappen geeft, dit in onze eigen klaslokalen.

Thierry op bezoek in december

In November 2022 was Thierry op bezoek samen met zijn eigen kinderen.

We vierden 10 jaar HFTChildren met allerlei activiteiten in Rong Vean

Lotte heeft een dorpspel georganiseerd, dit voor de afsluiting van het schooljaar, waar alle kinderen en ook het volledige dorp met veel enthousiasme aan hebben deelgenomen.

Afscheid van Hien Sayuon en 2 nieuwe leraars

We namen ook ‘afscheid’ van Hien Sayuon, die gedurende 4 jaar onze “doe het al” was .

We zullen haar missen, want ze hielp ons met alles.

Ze werd goed opgeleid door Laura, en nadien door Lotte. Ze gaf schitterend les, maar ze kon ook heel goed de coördinatie doen van alle activiteiten en bezoeken in het dorp.

We wensen haar veel succes in haar Master studie Pedagogie in Phnom Penh.

Ze is vervangen door Srey Toy, ook een oud studente die alle taken van Sayuon op haar zal nemen.

We hebben nog 2 nieuwe leraars aangeworven, beiden ook oud studenten

Srey Thieng , gediplomeerde leerkracht lager onderwijs.Zij zal deeltijds meehelpen met Toy om de coördinatie te doen en om alle bezoeken uit België, vrijwilligers, stagiairs, schoolbezoeken, te begeleiden .

Srey Thin ,die nu ook les geeft in het lager onderwijs zal ook Engelse les geven aan de jongste kinderen .

Afscheid van Lotte

We namen ook afscheid van Lotte Hellebuyck eind februari. Lotte werkte een groot jaar vrijwillig in ons dorp. Ze heeft alles gegeven, op veel vlakken, in het onderwijs, in sport – en spelactiviteiten met de kinderen .

Daarnaast heeft Lotte de liefde van haar leven gevonden in Rong Vean  en zal ze met Phollin Phan, onze lerares Engels, binnenkort huwen in België.

In mei hadden we ook een vrijwilligster Amber Van Loock, die een 3 tal weken, meewerkte in het project.

Het is altijd een ongelooflijke tijd voor onze studenten die samen met de vrijwilligers allerlei activiteiten organiseren.

Dit is schitterend voor hun Engels en ook voor de culturele uitwisseling.

Bedankt

Wij kunnen het niet genoeg herhalen: BEDANKT aan iedereen die ons project nauw aan het hart ligt, BEDANKT voor jullie steun !

Voor wie nog een steentje wil bijdragen: https://hopeforthechildren.be/steun-ons/